Zwanger na 3 miskramen achter elkaar

Hier ons verhaal.

Gestopt met de pil begin 2013 , na een aantal maanden zwanger. Ik bleek al bijna 9 weken zwanger te zijn. Onze mooie zoon is geboren in juli 2014..... Daarna weer aan de pil. 1 kindje is eerst genoeg.
Op de 2e verjaardag van onze zoon ben ik weer gestopt met de pil. Vond het een geschikt moment.... Er volgde al snel een eisprong en voor ik het wist hadden we al een positieve zwangerschapstest. Dat was eind augustus. Helaas was ons geluk van korte duur, met 5 weken begon ik wat te bloeden. Ik was aan het werk, nog geen paniek, ik belde in de avond de verloskundige en ze vertelde dat het een innestelingsbloeding kon zijn. We moesten afwachten. Ik was heel voorzichtig overal mee en checkte constant mijn ondergoed.... 2 dagen later stopte het bloeden. Wauw, zal het dan toch goed gaan? 2 dagen later kwam het, stolsels, weefsel, het vruchtje dus. Een miskraam! Wat een klap. Er volgde 9 lange weken voor ik weer mijn menstruatie kreeg.
Gelukkig die ronde daarna weer zwanger. Alles ging goed. Ik voelde me heel misselijk. Goed teken. Vroege echo gepland met 6 weken en 4 dagen. Heel spannend, want zou alles goed zijn? Jaaaaa een mooi kloppend hartje al, echt een klein wormpje. Helemaal blij! Ongelofelijk. Met 10 weken stond de officiƫle termijnecho gepland. Volle moed maar toch met wat angst gingen we er naartoe. Toen ze bij de echo de kop op mijn buik plaatste, wist ik genoeg want ik zag niks, ze zei niks.... Het spijt me zei ze, maar dit is niet goed. Een brok in mijn keel. Ik kon geen woord uit brengen, de tijd stond stil en alles werd zwart om me heen. Het kindje was vlak na de eerste echo gestopt met groeien. Het beste was een curettage als we dat wilden. Zonder al teveel woorden verlieten we de echo praktijk. 2 dagen later de curettage, ik wou het eruit hebben.. Ik wou door. Na de curettage duurde het weer 9 weken voordat ik ongesteld werd. Weer in de ronde daarna zwanger. Wat snel maar wat een angstig moment. We waren niet meer blij maar bang. Maar toch trots en blij dat het weer zo snel gelukt was. 3x achter elkaar foute boel kan toch niet, zeiden we steeds. Dit moest goed gaan nu.... De weken kropen voorbij, het schoot niet op. Nog voor de eerste echo begon ik te bloeden. Ik wist genoeg maar de verloskundige kwam weer met het verhaal van de innestelingsbloeding. Ik zei sorry maar ik weet genoeg, ik wacht af. En ja het zette door. Op Moederdag dit jaar verloor ik het vruchtje met 6 weken zwangerschap. :( We waren er klaar mee, ik wilde niet meer, durfde niet meer, ik heb me afgesloten van allerlei forums en mijn ovulatietesten aan de kant gegooid, de menstruatie kalender-APP verwijderd. Ik wilde even rust. En dat lukte.... Het voelde goed om er niet mee bezig te zijn. Genieten van onze zoon, van ons gezin, een vakantie geboekt. Heerlijk !
Nu is het inmiddels juli 2017. Een jaar bezig voor een tweede kindje. Op 22 juli, de verjaardag van onze zoon, en de dag dat ik een jaar geleden gestopt was met de pil, had ik weer een positieve test. Heel pril, maar ik ben weer zwanger!!! 4 weken en 3 dagen. Ik zit weer in die enge, onzekere, slopende fase. We zijn blij, maar heel nuchter. Eerst maar eens zien of we nu zwanger blijven, of dat het misschien weer van korte duur is.


Liefs...

Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Jouw miskraam verhaal.