Zo klein, maar zo geliefd.

by Iris
(Nederland)

Ik ben Iris 23 jaar. De dag voor kerst kwam ik erachter zwanger te zijn. Al 6.5 week. De eerste weken waren zo stressvol omdat mijn vriend er nog niet klaar voor was. Vanaf het begin was het voor mij duidelijk dat dit kleintje voor mij heel gewenst was. Ik heb namelijk een abortus gehad toen ik 19 was bij dezelfde vriend en wou dit niet nog een keer meemaken.
Na deze stressvolle periode en twee goede echo's vertelde we het aan onze familie en vrienden. Die schrokken, maar heel blij voor ons waren. We begonnen na te denken over de toekomst en leefde helaas maar kort op een roze wolk.
Vanaf het begin zei ik tegen mijn vriend dat het niet goed voelde en dat het nog fout kon gaan, ik voelde me niet zwanger zoals de vorige keer. Ik sprak mijn angst vaker uit en zocht alles op over vrouwen die een miskraam mee gemaakt hadden. Een week voor de laatste echo zei ik tegen mijn vriend dat het niet goed zat en dat het hartje niet meer klopte. Iedereen zei dat ik me niet zo'n zorgen moest maken en dat ik wel gerustgesteld zou worden bij de echo.
Vorige week dinsdag was de echo. Ik was enorm zenuwachtig, maar omdat mijn vriend niet mee kon gingen mijn ouders mee.
Tijdens de echo zag ik meteen dat het niet goed was, het hartje klopte niet meer. De rest van het gesprek is als een vage droom voorbij gegaan. Ik bleef heel rustig omdat ik het al wist, maar dat maakte het niet minder moeilijk. Alle dromen en plannen die we in de tussentijd gemaakt hadden waren opeens weg. Ik zou weer een kindje verliezen, maar nu terwijl ik dit kindje heel graag wou. De miskraam heb ik in het ziekenhuis ondergaan met medicatie, maar verloor het vruchtje een half uur nadat ik thuis was. Ik en mijn vriend hebben het begraven in het bos wat voor mij een goede afsluiting is.
Mijn vriend en ik willen na dit allemaal er weer voor gaan, nu vanaf het begin hartstikke gewild. Ik blijf in mijn gedachte moeder van twee kindjes en hoop dat ik in de toekomst nog een gezond kindje mag krijgen samen met mijn vriend.

Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Jouw miskraam verhaal.