Wondertjes

by Ikke
(Nederland)

Ja, we wilden graag zwanger worden. Heel graag een kindje van onszelf. En hoera! Na een paar maanden 2 roze streepjes, ik was in de 7e hemel. Mijn beste vriendin en collega vertelde ik het nieuws, ze was heel blij voor ons. In de 7e week kreeg ik buikpijn, heel erg. We waren met onze leerlingen aan het koken. Ik dacht dat de geuren me tegen stonden. Ging naar het toilet en wist dat het mis was.
Mijn collega gaf aan dat ik me ziek moest melden maar dat werd door directie niet begrepen. Huilend vertelde ik dat ik zwanger was maar het nu voorbij was.
In iets meer dan 1,5 jaar was ik 4 keer zwanger. 7,5 weken, 10 weken en 2 keer negen weken. Zwanger worden was geen probleem. Het blijven... nee...
Ik trok het niet meer en samen besloten mijn man en ik dat we het eerst maar even moesten laten. Ik was nog jong en we zouden het later proberen.
We hadden trouwplannen en besloten niet langer te wachten. Druk met de voorbereidingen van ons trouwen hield ik me niet meer bezig met baby'tjes. Wij gingen trouwen. Een week voor het huwelijk sloeg de paniek toe, ik was nog niet ongesteld. Al 7 weken niet geweest. Zou het dan toch? Maar ik had geen zwangerschapsverschijnselen, was niet misselijk. Maar de test was zo positief als het maar kon. Toch durfde ik niet te hopen. Onze trouwdag was fantastisch en na een zwangerschap van 42 weken werd onze dochter van bijna 9 pond geboren. De zwangerschap was alles behalve makkelijk geweest maar dit wondertje mochten we in onze armen sluiten.
De roze wolk was enorm. Een verrassing kwam toen ik stopte met de borstvoeding en de ongesteldheid weg bleef...
Weer zwanger.
Inmiddels is onze 2e bijna 1 en het gaat goed.
4 jaar geleden had ik niet durven dromen dat ik nu 2 meisjes zou hebben.
De miskramen vergeet ik nooit en hebben hun sporen nagelaten. Maar o, wat kan ik genieten.
Ons sprookje.
Voor alle mama's die geen kindje hebben, ik weet wat het is. Maar ik hoop ook dat dit verhaal jullie een beetje hoop geeft. Loslaten, hoe moeilijk ook, kan soms zorgen voor een wonder.

Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Jouw miskraam verhaal.