We hadden je zo graag gewild

by Sharon

Mijn vriend en ik zijn zo'n 5,5 samen en na niet al te lange tijd proberen was het gelukt, we bleken in verwachting te zijn van ons eerste kindje! We konden ons geluk niet op.
Bij ongeveer 5 weken hadden we een afspraak gemaakt voor de eerste echo, welke plaats zou vinden als we 9 weken zouden zijn. Vol vreugde en ook wel wat spanning kwamen we de dag van de afspraak aan bij de balie. Door een kleine inplanningsfout kregen we als eerste onze echo -fijn dacht we toen nog, dan hebben we ons kindje al kunnen en mogen zien!
Na niet al te lang zoeken was het vruchtje gevonden. Toen kwamen de verschrikkelijke woorden: het is niet goed. Het hartje klopt niet meer en het is ook een stuk kleiner dan verwacht.
Zonder enige teken dat het niet goed zat - alle symptomen zoals misselijk, pijnlijke borsten en een extreem goed ruik vermogen waren nog steeds aanwezig!- bleek het toch al gauw dat het hartje in week 6 was gestopt wat betekenden dat ik al 3 weken met een dood vruchtje liep, maar mijn lichaam was nog wel overtuigd dat ik zwanger was.
Nog steeds kapot van het nieuws en het idee zijn we de dag erop bij de gynaecoloog geweest waarbij we hebben gekozen om de miskraam op te wekken met medicatie. Aan de ene kant wil ik helemaal de miskraam niet opwekken maar aan de andere kant wil ik het zo snel mogelijk achter de rug heben. Afgelopen weekend ben ik begonnen met het medicijn zaterdag avond en op zondag ochtend hebben we samen gezien hoe het vruchtje mijn lichaam verliet.
Hoewel ik had verwacht me echt kut te voelen als het mij ooit zou overkomen, had ik nooit verwacht dat het mij zoveel zou doen. Er zijn momenten waarop het redelijk gaat en momenten dat ik per direct in janken uitbarst. Toch blijven we positief naar de toekomst kijken en geloven dat onze volgende zwangerschap wel goed zal zijn en goed zal verlopen met uit eindelijk onze grote wens die in vervulling zal gaan.

Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Jouw miskraam verhaal.