Vluchten uit angst?

by Caro
(Hasselt)

Het gaat hier niet om mezelf maar om mijn dochter. Ze was na PCSO diagnose toch zwanger geraakt met hormooninspuitingen maar kreeg een miskraam na 8 en halve week. Dit alles was in juli en ze is de dag erna gaan optreden (als zangeres in bijberoep) en vrijwel meteen weer aan de slag gegaan op haar werk. Dan met vakantie waar ze het als koppel toch wel verwerkt hadden volgens haar. Nu neemt ze naast haar werk nog meerdere optredens per week aan zodat ze amper thuis is en ze wil ook volgend jaar zeker niet zwanger worden. Ze vlucht echter weg van haar thuis en partner. Ik weet echt niet hoe ik haar kan helpen en zou het zonde vinden als haar relatie hierdoor op de klippen loopt. Ze staat echter niet open voor een gesprek. Ik weet niet hoe hieraan te beginnen.

Comments for Vluchten uit angst?

Click here to add your own comments

Dec 20, 2017
Luister naar uw gevoel...
by: eigenaresse Dagliefkindje

Ik snap dat u zich zorgen maakt, maar helaas kun je als naaste(n) alleen je bezorgdheid uiten. Ieder mens is anders en gaat ook anders met zijn of haar emoties om; de een wil er juist over praten, de ander 'trekt'zich terug in zijn of haar eigen wereldje, weer een ander 'vlucht' weg in bezigheden.

Niet alleen de vrouw die de miskraam heeft gehad heeft verdriet, maar ook de mensen om haar heen kunnen verdriet hebben om het verlies van het kindje. Als 2 personen anders met hun verdriet omgaan en hun gevoelens niet met elkaar (kunnen) delen, kan dit onbegrip veroorzaken tussen partners en/of naasten. Helaas kan het dan inderdaad gebeuren dat relaties stuklopen.

U wilt als moeder uw dochter graag helpen, maar zij geeft aan dat zij dat (op dit moment) niet wil. U kent uw dochter zelf het beste, dus volg uw gevoel. Misschien kunt u voor haar een brief of kaart schrijven. U kunt hierin uw bezorgdheid uiten. Schrijf bijvoorbeeld dat u heel veel van haar houd en haar altijd zal steunen. Dat u zich zorgen om haar maakt, maar de keuzes die zij nu maakt wel respecteert. En dat u altijd voor haar klaar zal staan als zij ooit met u wil praten of uw hulp nodig heeft.

Ik wil jullie heel veel sterkte wensen!
Lieve groet, Jozette

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Jouw miskraam verhaal.