Te vroeg

by Karen
(Belgium)

Eerst en vooral ik en myn vriend zijn 12 jaar samen ben zelf 28.

Ik droom al heel lang van een kleintje samen en vroeg het hem dikwijls. Hij wilde nog wachten. Nu wonen we nog maar 2 jaar samen en begin dit jaar zei hij plots of we toch niet voor een kindje zouden gaan. Ik was super gelukkig, eindelijk!!!!

Dus eind februari stopte ik met de pil, heb ik sinds mijn 16e genomen...

Nog mijn regels na mijn pil gekregen, dan nog 1 maal zonder pil. Ineens was ik overtijd een week, toen besloot ik een test te doen.

1 mei had ik een positieve test in handen. Heel licht streepje. Ik verloor ook licht bloed, dacht dat dit normaal was....

Vrijdag bloed laten nemen en idd ik was zwanger, maar dokter klonk nogal vreemd. Hij wou ook niet meer zeggen. Hcg-waarde was laag.....

5 dagen heb ik op wolkjes gelopen .... het kriebelde in mijn buik ook al was ik nog maar 5 weken ....

Maandag ging ik naar de tandarts, daarna nog even strijken voor ik zou werken. Ik kreeg ineens hevige krampen. Tranen stonden in mijn ogen, dit was niet goed, ik voelde het.

Mijn vriend proberen te bereiken een kennis, om raad gevraagd en op haar aanraden naar gynaecoloog gebeld. Gelukkig mochten we snel komen. Met een klein hartje gebeld naar het werk, want die wisten niet dat ik zwanger was.

Bij de gynaecoloog ... inwendig onderzoek. Ze zag zelf niets. Had ik het nu gedroomd? Ze belde naar mijn huisarts, was wel degelijk zwanger, maar was miskraam aan het doen .... Een week thuis.

Kom buiten de spreekkamer en tranen rollen over mijn wangen. Ik zag het al helemaal voor mij en nu niets meer alles weg.... Wat heb ik verkeerd gedaan?

Nu 2 maand verder. Toen ik normaal mijn regels moest hebben... niets. Ik zei al tegen mijn verantwoordelijk dat ik overtijd was en dat ik niet te veel wou heffen voor ik zekerheid wist.

Haar antwoord: als het echt iets is, ga je dan niet meer werken en als je krampen hebt zullen je regels er wel doorkomen. Ik stond aan de grond genageld, kon wel wenen,vooral omdat ze toen ze jonger was ook een miskraam heeft gehad. Deed pijn om dit te horen. Is het dan niet normaal dat ik bang ben geworden?

Bloedtest was negatief.... Nu vraag ik me af of het ooit nog zal lukken..... Ik vrees ervoor...

Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Jouw miskraam verhaal.