Onze engel zorgde voor twee bengels!

by Chantal
(Rijnsburg)

Na 6 jaar tobben om zwanger te worden was het eindelijk raak, in 2005 raakte ik zonder medisch ingrijpen zwanger! Omdat de 20-weken echo toen nog niet standaard was, lieten we een pret-echo maken. Daar werd ons verteld dat het raadzaam was dat we naar onze verloskundige zouden gaan omdat er een klompvoetje was gezien. Onze verloskundige verwees ons weer door naar het ziekenhuis waar er uiteindelijk na 11 weken een bevestiging kwam op het vermoeden van de artsen, ons mannetje had trisomie-18. Een ernstig aangeboren afwijking die alle vitale organen heeft aangetast. Ons mannetje had geen overlevingskansen en zou hoogstwaarschijnlijk in de buik al overlijden(85% kans) of tijdens de bevalling of kort erna(15% kans). Ons mannetje vond het heerlijk bij ons en had totaal geen zin om uit mijn buik te komen, ik ben met 42 weken en 2 dagen ingeleid. Onze kanjer Jamie werd op 19 juni 2006 in 8 uur tijd geboren en heeft 7,5 uur geleefd. We mochten heel even aan het ouderschap ruiken en toen werd het ons weer bruut afgenomen. We vielen in een gat, stuk van verdriet.

Aan anticonceptie deden we niet want dat had toch geen enkele zin bij ons. Opnieuw zwanger worden lukte niet. We hebben ons er toen maar bij neergelegd, wij mochten geen ouders meer worden van een gezond kindje. Twee jaar later kochten wij een hond, we wilden iets om handen hebben om voor te zorgen. Heerlijk was het om wat leven in de brouwerij te hebben. In 2009 verhuisden we naar een huis met een tuin, iets wat we graag wilden en wat erg lekker zou zijn voor de hond. Toen we 4 maanden in ons nieuwe huis woonden kwamen we erachter dat ik zwanger was, daar hadden we niet meer op gerekend..... Deze zwangerschap was erg heftig voor ons, ook al bleken alle echo's goed te zijn. We wilden ons kind gezond en wel in onze armen hebben, dan pas konden we geloven dat het goed was. En dit gebeurde ook, op 9 februari 2010 werd onze zoon Ties geboren! Wat een heerlijkheid was dit, we hadden een kindje gekregen! Onze zoon Ties was 4 maanden oud toen we erachter kwamen dat ik weer zwanger was....... Oeps, zo kon het dus ook. Maar ik voelde dat het niet goed zat en ik kreeg inderdaad met 7,5 week een miskraam. Wij hadden er weinig gevoel bij, dit was nog zo pril en het kon toch ook eigenlijk helemaal niet? Eerst 6 jaar tobben voor je eerste kind, vervolgens 3 jaar voor je tweede en nu ineens na 4 maanden.... Het bizarre is dat ik de maand erna weer zwanger was........... En dit ging goed. We krabden ons wel even achter de oren want onze zoon Ties zou 14 maanden zijn als onze dochter werd geboren. De zwangerschap ging goed en na een hele snelle bevalling van 7 kwartiertjes werd onze dochter Puck geboren. En nu komt het wonder!

Onze oudste zoon Jamie is geboren op 19-06. Onze tweede zoon Ties is geboren op 09-02 en onze dochter Puck op 10-04. Tel de dagen bij elkaar op en dan krijg je 19. Tel de maanden bij elkaar op en dan krijg je 06= 19-06! Ik ben er dus heilig van overtuigd dat onze zoon Jamie ervoor heeft gezorgd dat wij na hem nog een zoon en een dochter hebben mogen krijgen. En hij heeft het zo voor elkaar gebokst dat de data van zijn broer en zus zijn geboortedatum is. Toeval bestaat niet!

Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Wondertjes.