Ons wondertje

by Danny
(Oss)

Hoi allemaal

We gingen gisteren eigenlijk voor een echo voor geslachtsbepaling, toen werd er ons verteld dat ze slecht nieuws hadden. De dokter zei dat haar hartje het niet meer deed. Ik besefte dit pas toen we onderweg naar huis reden. Mijn vrouw was 15 weken en 1 dag zwanger. Het is zo oneerlijk! Waarom ons kindje en zusje? Ik zou graag willen weten wat de reden is van het overlijden, maar wat hebben we er aan? We krijgen haar er niet mee terug! Heeft iemand advies voor ons hoe we haar een plaatsje kunnen geven en wat we moeten doen? Moeten we haar bergraven of achterlaten in het ziekenhuis? Wat is dit oneerlijk! Ik ben zo kwaad! Waarom wij? Waarom ons kindje?

Lief klein meisje! Papa heeft je dan wel nooit gezien, kunnen voelen of kunnen knuffelen, maar je blijft in mijn hart op dat speciale plekje...

Dikke kus van je papa, mama, je broer en zus


Nooit zullen wij...

Nooit zullen wij,
jouw hartje horen.

Nooit zullen wij,
jou zien bewegen op de echo.

Nooit zullen wij,
zien hoe jij zou groeien in de buik van mama.

Nooit zullen wij,
jouw schopjes voelen.

Nooit zullen wij,
weten of jij een jongen of een meisje zou zijn.

Nooit zullen wij,
jou een naam kunnen geven.

Nooit zullen wij,
jou in onze armen kunnen nemen.

Maar, wat wij wel zullen doen
is jou voor altijd in onze gedachten houden...


Comments for Ons wondertje

Click here to add your own comments

Nov 15, 2013
Oss
by: Danny

Ons wondertje, deel 2

Hoi allemaal
Mijn vrouw is gisteren bevallen in het ziekenhuis van ons kleine meisje Vienna. Zij is 15 cm en 47 gram. Zij is overleden tijdens de zwangerschap. We hebben haar lekker mee naar huis genomen. Ze is vanmiddag opgehaald en word maandag gecremeerd alleen met ons erbij. Ik wil jullie even bedanken voor de lieve berichten.

Nov 15, 2013
Wat naar...
by: Anonymous

Hey, is echt niet leuk! Ik weet het, kan er van mee spreken. Bij mij hebben ze een curettage moeten doen op 11 weken. Als ik goeie raad mag geven; neem je engeltje mee en geef het een mooi plaatsje... Heb mijn engeltjes in het ziekenhuis moeten laten, en heb er nu nog spijt van...
Veel sterkte!
xxx

Nov 14, 2013
Een beetje hulp
by: Boukje Canaan

Bah, wat naar en wat goed dat je dit hier deelt. Wat een beetje kan helpen, vooral voor later, zijn foto's. Als het kindje eenmaal geboren is, laat het mooi vastleggen. Bij Earlybidrds fotografie verstaan ze hun vak. Ook ik ben een vrijwillige fotografe voor deze stichting. Zeker omdat er een broer en zus zijn, is het fijn om er later op terug te kunnen kijken. Het kan de verwerking zeker ten goede komen. Beelden spreken, het zorgt voor mogelijkheden om er over te praten. Praten over zo'n akelige gebeurtenis is voor sommigen erg lastig. Kijk bij hun op de site of je een foto reportage wil aanvragen. Het is gratis! Ik woon redelijk bij je in de buurt: Boxtel. Ik kom jullie graag steunen en een herinnering vastleggen. Veel goeds voor de komende periode.
Boukje Canaan
afscheidsfotograaf

Nov 13, 2013
In antwoord op jouw vragen, mijn advies...
by: Dagliefkindje

Hoi Danny,
Wat een verdrietig verhaal en hoe moeilijk moet dit zijn voor jou en je gezin! Ik leef dan ook intens met jullie mee. Als ik jouw verhaal zo lees, zal jullie kindje in het ziekenhuis worden 'gehaald'. Informeer eerst goed van te voren bij het ziekenhuis wat er met jullie kindje zou gebeuren als je het 'daar' zou achterlaten. Ziekenhuizen cremeren veelal gelijktijdig foetussen. Het as gaat vaak naar een gezamenlijke gedenkplek. Wil je liever zelf je kindje een plekje geven? Een begrafenis kan bijna overal worden geregeld, maar dit kost veel geld en niet iedereen kan dit zelf betalen. Mochten jullie een uitvaartverzekering hebben, informeer bij hen of een begrafenis voor jullie kindje door hen zou worden vergoed. Foetussen mag je eigenlijk 'overal' begraven, zelfs in je eigen achtertuin! (Maar wat als je zou gaan verhuizen?) Je kan je kindje ook ergens in de natuur een mooi plekje geven, maar hier mag je geen grafsteentje o.i.d. bij leggen. Wat vaak gebeurt is dat foetussen in een hoekje van het graf van opa, oma of andere familieleden, naasten worden begraven.

Met 15 weken zwangerschap is jullie kindje (als het alle 15 weken in de buik heeft geleefd) ongeveer 100 gram, 11 centimeter, het hoofdje is zo groot als een knikker en handjes zo groot als een doperwtje. Bij bijv. de Xenos, Action of hobbywinkel zou je een kistje kunnen kopen en deze door jouw kinderen kunnen laten beschilderen. Ook in de Dagliefkindjewinkel verkoop ik allerlei soorten en maten foetuskistjes (klik in het menu links op 'webwinkel). De foetuskistjes kunnen door mij naar wens worden gebrandmerkt, gegraveerd of beschilderd.

Nog enkele tips!
*Zoek een lege, grote (groente)pot met deksel en maak deze goed schoon. Laat je vrouw plassen boven een vergiet of in een emmer. Mocht zij 'spontaan' een miskraam krijgen, dan wordt jullie kindje hier in opgevangen. Je kindje kan je in de lege pot met water of alcohol (van de apotheek) in de koelkast bewaren totdat jullie hem/haar een 'plekje' gaan geven.

*Wordt jullie kindje 'gehaald' in het ziekenhuis en gaan jullie je kindje 'zelf' begraven? Meld dit dan in het ziekenhuis en zeg dat jullie je kindje mee naar huis willen nemen. Vergeet niet om het kistje mee te nemen als jullie naar het ziekenhuis gaan. Je kan jullie kindje dan in dit kistje mee naar huis nemen.

*Meer tips rond begraven en afscheid nemen vind je in de webwinkel van Dagliefkindje. Mocht je meer vragen hebben, schroom dan niet om contact met mij op te nemen. Ik wil jullie heel veel kracht toewensen de aankomende tijd en ik denk aan jullie...

Liefdevolle groetjes, Jozette Ederveen (eigenaresse Dagliefkindje)

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Jouw miskraam verhaal.