Ons mooie kindje van maar 9 weken

by Leonore
(Nederland)

Vanmorgen om iets over 10 uur ben ik na 10,5 weken zwangerschap 'bevallen' van mijn kleine kindje.

3 dagen geleden hoorden we tijdens de echo dat het hartje niet meer klopte maar zagen we dat het kindje wel in tact was.

De 'bevalling' vond plaats in de winkel nota bene, want ik was een jasje aan het zoeken voor mijn zoontje. Maar daar kwam ik pas later achter.

Hoe het ging:


Sinds gisteravond had ik wel wat lichte menstruatiepijn en vanaf vanmorgen een beetje donker bloedverlies (net als aan het eind van de menstruatie). Dus ik dacht: dat kan nog wel.

Maar toen ik door die winkel liep kwam er ineens iets uit met een plens vocht. Ik dacht dat het een bloedstolsel was.

Ik belde mijn vriend om mezelf te overtuigen dat ik naar huis moest gaan. Er lag immers een prop in mijn maandverband en nu leek 'het' te gaan beginnen.

Naar huis


Maar ik had ook mijn zinnen gezet op die jas. Dus zei ik enigszins teleurgesteld: 'ik moet nu naar huis he' Ja zei hij, je moet nu naar huis.

Dus ik weer terug naar de auto, parkeerkaartje in de automaat gestopt voor iemand anders, Luuk in de auto, kleed onder mijn kont (ik had geen idee of ik doorgelekt was, want je gaat niet in de stad ondersteboven je kruis controleren) en proberen om er niet op te gaan zitten, omdat ik ook niet zeker wist wat het was.

Thuis kwam mijn vriend al gauw helpen om Luuk uit de auto te halen. Hij ging hem fruit geven en ik ging naar boven, kijken wat het was.

De prop blijkt het vruchtzakje


Het bleef maar komen, dus ik wilde met een vergiet op de wc gaan zitten. Die dus eerst
schoongemaakt, voor het idee, vergiet erin en toen gaan zitten.

En ondertussen de 'prop' uit mijn maandverband in een bakje gedaan. En toen zag ik dat het het vruchtzakje was, met heel helder water erin en daarin gewoon een klein kindje!

Alles erop en eraan! Oogjes, armpjes, beentjes, ruggegraat, zelfs vingertjes, een neusje en oortjes! En een navelstrengetje. Helemaal in tact. en hooguit 2 cm groot.

De vergiet was dus al niet meer nodig, het bloeden nam direct ook af. Ik heb nauwelijks bloed verloren en helemaal geen pijn gehad, behalve die lichte menstruatiekrampjes.

Een uniek kindje


Ik heb de verloskundige gebeld en die kwam meteen. Ze had dit nog nooit gezien, zo vroeg, want het kindje is maar 9 weken.

Ze wist ook niet of het koud moet liggen, of in water en hoe lang het zo mooi blijft. Ze was dus compleet verrast door hoe mooi het is, en de manier waarop! Zonder pijn, gewoon floep... daar is hij.

Ik ben verdrietig, maar trots


Hoe verdrietig ik ook ben, want geloof me dat ben ik, ik ben ook zó blij! En trots!

Dit is ons kindje. Het liefst vertel ik iedereen dat ik bevallen ben. En laat ik de foto's zien!

Ik weet alleen niet of dat ook kan. Maar zo voelt
het voor mij wel. Het is niet naar om te zien vind ik. Als je een kleurenfoto bekijkt van een 9 weken oude foetus, dan zie je wat ik bedoel.

Ik voel me, hoe gek ook, echt een heel bevoorrecht en gelukkig mens.

Ik ben heel rustig, ga nu een boterham eten, hier naast mijn kindje. En ons zoontje heeft niks gemerkt, en hebben we daarna gewoon lekker in bed gelegd. Hij ligt heerlijk te slapen. Ik had alles verwacht maar dit gehoopt.

Comments for Ons mooie kindje van maar 9 weken

Click here to add your own comments

Jun 05, 2018
9 weken en 4 dagen mijn kindje verloren
by: Lin

Ik heb met 8 weken en 3 dagen een goede echo. Het hartje klopte en de grootte klopte met de duur van de zwangerschap. Die avond begon ik heftig te bloeden. Helemaal in paniek de verloskundige gebeld en de volgende dag kon ik een echo krijgen. Daar was een baby te zien bewegen met een goed kloppend hartje dat goed vast zat en er was geen bloeding bij de baarmoeder te zien. De hele week bleef ik bloeden tot maandag weer zo heftig met stolsels en al. Ik kreeg heftige pijn en de volgende dag kon ik naar het ziekenhuis omdat de verloskundige niet wou kijken of het goed of fout zat. Bij de gynaecoloog bleek dat ik mijn kindje verloren had. Dat is dus vandaag. Ik ben er kapot van want het was zo welkom. Ik voel me leeg en ik mis mijn kindje.

Feb 13, 2017
Lief klein kindje
by: Anonymous

Hoi iedereen..

Ik ben normaal een stille lezer en Google vooral veel, nou kwam ik op deze site terecht en zag heel veel herkende verhalen waardoor ik nu de mijne met jullie wil delen , ik heb 8 dec 2016! Een miskraam gehad.. en bleef erg lang door bloeden, 2 a 3 weken zeker, ik deed een test 28 januari zwanger. 30 januari nog 2 zwanger 1-2 weken gaf Clear Blue aan! Oké ik bel de vk voor een echo ondanks alles. Want ik vertrouwde het niet helemaal, ze vond me echo er schimmerig uitzien op 30 januari en mocht na 2 weken terug komen., vandaag dus.. geen hartje geen goeie zwangerschap.. is dit nu van 8 dec of een pril zwangerschap van 4 weken, die vraag blijf ik mezelf stellen terwijl het hartje niet klopt!
Hoe frustrerend en eng is dit. Groetjes van een moeder met gezonde jongens van 2 en 5 jaar..

Apr 10, 2016
klein engeltje
by: Anonymous

Wij hebben deze zomer op 13 weken zwangerschap een kindje verloren. Daarvoor nochtans 3 goede zwangerschappen gehad dus je verwacht dit niet.
Had op 11 weken bloedverlies, onmiddelijk echo laten maken. Alles bleek in orde. Tot 2 weken later. Toen ik naar het toilet wou voelde het net alsof ik iets ging verliezen en ja hoor gelukkig had ik de reflex om het kindje op te vangen. Geen bloed niets enkel een klein klein kindje met alles erop en eraan. Pas 4 dagen later soort weeën gekregen en opgenomen. Ik wens dit niemand toe echt niet.
Ondertussen terug 9 weken zwanger en voel me wel stukken beter als bij mijn vorige korte zwangerschap maar gerust ben ik toch niet. Probeer wel veel meer te rusten enzo dus we hopen op een goede afloop. Hopelijk mag iedereen die hier hetzelfde verdriet heeft moeten ervaren in de toekomst toch genieten van het pure geluk.

Dec 13, 2013
6 weken
by: Anonymous

Hallo allemaal,

Ik ben zwanger nu 6 weken en 3 dagen, gisteren gingen we voor een echo. Maar het hartje klopte ( nog) niet. Nu moeten we maandag terug komen, als het niet klopt dan zit het dus weer niet goed.

Ik heb in het verleden al meerdere miskramen gehad en een kindje ( zoontje) van 26 weken is ook overleden. Het is nu 7 jaar geleden en wilde graag weer aan kinderen beginnen en dacht dat mijn angst weg was..maar die is niet weg. Sinds dat ik weet dat ik zwanger ben ben ik alleen maar bang. Ik droom, heb spanningen, ik dacht dat ik het had verwerkt. Ik weet dat 1/10 vrouwen een miskraam krijgen. Maar elke keer weer die teleurstellingen. Ik heb er nu ook gewoon geen goed gevoel over..op een of andere manier voel je het gewoon.

Tevens was ik ook erg misselijk, maar dat trekt ook al weg..mijn vermoeidheid word ook minder...kom op dat zijn allemaal tekens toch

Sep 05, 2013
hartjeskindje
by: Sarah

Hallo,

Ik heb een vrij lastige twee-maanden-zwangerschap achter de rug. Tot ik gisteren naar de VK op controle moest had ik alle zwangerschapskwalen tegelijk. Alles leek goed te verlopen. We waren vol verwachting om het aantal hartjes te mogen tellen (we dachten aan een meerling). Helaas, was er geen enkel hartje. Zodra we de praktijk van de VK uit waren verdwenen ook alle zwangerschapskwalen. Ik blijf me afvragen waar en wanneer het is fout gegaan... Het valt enorm zwaar.

May 22, 2013
Geen hartje bij 7 weken
by: Tessa

Ik was begin januari zwanger geworden. Kwam er later achter omdat ik 3 weken de griep had gehad...bleek dus een zwangerschap te zijn. Maar bij 7 weken echo bleek er geen hartje te zijn. Helemaal in tranen. Heb direct een afspraak gemaakt met de verloskundige om het weg te laten halen. Het kon anders nog wel weken blijven zitten, dan had ik op een miskraam moeten wachtten. Ik vond het eng dat er een niet levend vruchtje in mij zat en ben naar de gynaecoloog gegaan. Heb daar mee afgesproken om medicijnen te nemen om een miskraam op te wekken. Die tabletten moet je elke 3 uur innemen s'nachts en voordat je gaat slapen eerst nog een aantal inbrengen. Ben gaan liggen met matjes onder me en oude kleren aan. Heb de hele nacht gevloeid. Ben naar de wc geweest en daar kwam het al aanzetten tegen een uur of 6. Maar dat was niet alles, dus ik weer op bed. Tegen 9 uur weer wakker, weer naar de wc. Mijn man geroepen, want er kwam nu heel veel. Had het opgevangen in mijn onderbroek, dus ging ik onderuit. Flauw gevallen, met mijn hoofd vlakbij de wastafel langs. Daar lag ik op de grond. Gelukkig toen ik bij kwam kon mijn man Dextro voor me halen (dat heb ik altijd in huis). Dat flauwvallen gebeurde vaker, aldus de gynaecoloog. Heb de hele week ernstig bloedverlies gehad. Kon ook niet aan het werk. Toen nog twee keer bij de gynaecoloog geweest, maar elke keer zat er nog wat in mijn baarmoeder. Dus ik werd meteen in het ziekenhuis naar boven gebracht en diezelfde dag besloten om met een ruggenprik een curettage te laten doen. Ben in totaal 11 uur in het ziekenhuis geweest. Vreselijk allemaal, maar was blij dat alles voorbij was en ik rustig kon herstellen...en alles verwerken. Dit was een vreselijke tijd, kon ook geen baby's zien. Ben nu weer een aantal maanden verder en nu gaat het wel weer heel goed met me. Nu hopen op een zwangerschap die goed verloopt...

Apr 18, 2013
Besluit genomen
by: Little Knight

We zijn nu 2 weken aan het wachten op een kindje dat al 3 weken dood in mijn buik zit. Ik vond het een mooi idee dat de natuur voor ons heeft beslist,omdat het in aanmaak waarschijnlijk al niet goed zat. Wij hadden het zelf niet gewild en gekund....Dan vond ik ook dat ik de natuur de kans moest geven om het zelf af te stoten.
Blijkbaar erkent mijn lichaam de miskraam nog niet.
We hebben dan nu ook besloten om maandag over te gaan op een curretage. Zo heeft het nog even de kans om zelf te komen en anders kunnen wij het na maandag afsluiten.....

Apr 15, 2013
Little Knight
by: Jozette (Dagliefkindje)

Jeetje meid, wat verschrikkelijk dat je nog steeds je miskraam niet hebt gehad. Helaas zal het voor jou dus afwachten zijn. Ik ben natuurlijk geen arts, alleen ervaringsdeskundige wat betreft miskramen, maar volgens mij krimpt de foetus en wordt deze donkerder hoe langer deze blijft 'zitten'. Ook wil ik je adviseren om bij twijfel of koorts direct contact op te nemen met je huisarts. Houd jezelf dus goed in de gaten. Sterkte de aankomende tijd!

Apr 15, 2013
Hoelang wachten?
by: Little Knight

Dank je wel Jozette,
Ik heb inmiddels je hele site gelezen en heb er erg veel aan!
Tot nog toe is er nog niets gebeurd en draag ik mijn kindje nog steeds bij me. Het is nu ruim 2 weken al overleden....Hoelang mag je doorlopen en afwachten tot het vanzelf komt?
Hoewel ik het doodeng en erg verdrietig vind, voelt het voor mij wel als de beste optie....
En heeft het nadelen voor de foetus, als ik wat vind? Ik bedoel; hoe goed wordt het geconserveerd zegmaar zolang het nog in je baarmoeder zit? Volgens de gynaecoloog hoef ik met negen weken sowieso niet al teveel te verwachten (aan wat ik aan herkenbaars zou kunnen vinden), maar hier en via andere verhalen op internet, lees ik soms het tegenovergestelde.....

Apr 09, 2013
reactie op Little knight
by: Jozette (Dagliefkindje)

Als eerste wil ik je zeggen; hoop voor jou dat de miskraam snel op gang komt. Ik weet helaas uit eigen ervaring waar je nu doorheen gaat. Dat afwachten is verschrikkelijk!
Ik wil je adviseren om op de onderstaande pagina te kijken; https://www.dag-lief-kindje.com/hoe-ziet-een-miskraam-eruit.html (ik weet niet of de link werkt, anders moet je of deze kopiëren en in Google plakken of even onder de rubriek miskraam herkennen kijken. Hier heb ik precies beschreven wat je kan doen als je weet dat je een miskraam gaat krijgen. In ieder geval moet je als je de foetus en/of het vruchtzakje hebt opgevangen deze in een schoon, afgesloten potje met water (of alcohol) in de koelkast bewaren. Zo heb je een aantal dagen de tijd om te kijken hoe en waar je je kindje een plek wilt geven. Ik wil je veel sterkte wensen de aankomende tijd. Veel liefs! Jozette Ederveen (eigenaresse van Dagliefkindje)

Apr 09, 2013
Geen kloppend hartje meer...
by: Little Knight

Wat een prachtig verhaal, ondanks zo intens verdrietig...
Met 9 weken kreeg ik een bloeding, het stelde niet veel voor, maar voelde niet goed. De volgende dag een echo gehad. Daarop was een mooi kloppend hartje te zien. Alles zag er prima uit en ze kwam ook op 9 weken precies. Een week later de termijnecho en we zagen het meteen; geen kloppend hartje.....de echoscopist is ruim een half uur bezig geweest. Wat een schrik en verdriet!
Gister in het ziekenhuis geweest om te kijken hoe nu verder. De meting kwam op 9+1. Ons kindje heeft na de mooie echo dus niet lang meer geleefd....
Nu wacht ik op een spontane miskraam en wat klinkt het gek,maar ik hoop op zo een als jou. Dat ik ons kindje nog zal mogen zien en een soort van afscheid nemen...
Hoe heb je het 'bewaard' na het opvangen? Koud, of in water? En eigenlijk ben ook ik wel erg benieuwd hoe de foto's eruitzien....
Dank je wel in ieder geval voor je mooie verhaal!

Jan 17, 2012
geen hartje...
by: ellenfd

ik ben gisteren bij vk geweest voor de echo en ik zocht natuurlijk gelijk op de echo naar het kloppende hartje maar die was er niet wat na even zoeken door vk werd bevestigd.ik zou 8 wkn+5 zwanger zijn maar mn wondertje was qua grootte volgens de echo 7 wkn en 0,9 cm groot.
we hebben besloten om de natuur haar gang te laten gaan en wachten een spontane miskraam af.
ben in het verleden ook gecurreteerd en vond dat emotioneel zwaar omdat ik geen afscheid heb kunnen nemen van mn kleintje en dat wil ik nu wel.
er zijn nog geen lichamelijke tekenen van een naderende miskraam en dat is zwaar , ben verdrietig en voel me ellendig. gelukkig heb ik nog een peuter van 21 mnd die veel aandacht vraagt.de oorzaak van de miskraam weten we niet , misschien mn leeftijd nu ( net 43 ).

Nov 16, 2011
troostende woorden
by: mama van C

Ik sluit me volledig bij de vorige mama aan: gisteren gecuretteerd geweest (op 10 weken) maar mijn kindjes hart was al 2 weken terug gestopt met kloppen... Vorige week had ik een slecht voorgevoel en de echo had dit helaas bevestigd...
Ik voel me leeg en verdrietig en vind het vooral jammer dat ik mijn kindje niet heb kunnen zien in het echt. Gelukkig heb ik nog een echo maar dat is toch niet hetzelfde...
Eigenlijk ben ik ook benieuwd naar je foto's.
Je verhaal is pakkend, verdrietig, maar ook troostend op een manier. Je bent een trotse mama van 2, dat voelde ik direct aan toen ik je berichtje las. Bedankt daarvoor en sterkte!

Sep 19, 2011
mooi en verdrietig
by: Anonymous

hoi,

wat een verhaal!
en tegelijkertijd ook zo verdrietig.
je vertelde me over fotos?
ik ben mijn kindje ook verloren met 9 weken.
ik heb dit niet gezien en ook niet helemasl bewust meegemaakt. mijn verwerking is een nachtmerrie.
het klinkt misschien gek maar zou ik ze ajb mogen zien?

liefs van een mama

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Jouw miskraam verhaal.