Mijn gevoel

by Mariam
(Tilburg)

Als ik alleen ben dan denk ik alleen maar aan jou. Aan hoe het had kunnen zijn. Aan wat ik misschien fout heb gedaan. Of ik jou ooit nog zal zien in het hiernamaals. Wat voor plannen ik wel niet voor ons had. Hoeveel liefde ik jou zou geven en welke liedjes ik voor jou zou zingen.
In elk liedje die ik hoor kom jij in terug, daarom raak ik ook zo geƫmotioneerd als ik luister naar muziek. Ik heb het gevoel dat ik heb verloren en ik voel me op een bepaalde manier zo eenzaam.
Ik heb het gevoel dat ik me aanstel en overdrijf, maar ik kan mijn gevoel voor jou niet wegdrukken.
Ook heb ik het gevoel dat niemand mijn pijn begrijpt, omdat ik deze ook niet durf te uiten. Het liefst zou ik van de daken willen schreeuwen dat jij ooit van mij was, maar nu niet meer. Ik zou willen dat iedereen zou weten dat jij mijn eerste baby was en dat ik jou nooit zal vergeten. Maar in de miskraam wereld is dit niet realistisch. Je hebt een miskraam gehad, gewoon opnieuw proberen joh, dat zijn de woorden die je zult horen en die je terugvindt op het internet.
Ben ik dan zo een overdreven gevoelig persoon dat ik jou niet kan loslaten.

Ik kan me niet meer ontspannen. Als ik wandel denk ik aan jou. Als ik ga zwemmen denk ik aan jou. Als ik stil sta in het water komt er geen rust over mij heen, maar het voelt juist of ik in een grote oceaan zit en dat ik heen en weer gesleurd wordt. Maar hoe je ook naar mij kijkt, in werkelijkheid sta ik gewoon stil.

Vandaag ik weer een inwendige echo gehad, om te kijken of je helemaal uit mijn buik was. Om weer op dezelfde plek te zijn waar ik hoorde dat ik jou zou verliezen, deed mij veel pijn. Ik zat daar alleen en ik voelde me eenzaam en onbegrepen.
Je was helemaal uit mijn buik, de miskraam was voorbij. Ik weet niet zo goed of ik blij moest zijn of verdrietig moest zijn. Ik wist niet wat ik moest denken. Ik ben zo door de war en verdrietig.
In de auto vielen de tranen weer, meer dan dat ik wou.
Toen ik op werk aankwam keek ik in de spiegel om me te fatsoeneren en kwam ik met een glimlach mijn kantoor binnen gelopen.

Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Jouw miskraam verhaal.