Kindje verloren bij 9 weken zwangerschap

by Someone
(Nederland)

Ruim 14 dagen overtijd, zou ik dan toch zwanger zijn? Na 2x een test te hebben gedaan met resultaat negatief, wist ik mij niet zo te bedenken wat de oorzaak was dat ik nog niet ongesteld was. Was het een verhuizing, onbewuste spanning ik wist het niet. Mijn voornemen was om de volgende dag de huisarts te bellen maar toch nog maar 1 test gedaan. En het resultaat was positief! Dolblij, wat verbaasd dat de test nu toch positief was belde ik mijn man in tranen. Je wordt weer papa! Beide waren wij dolgelukkig dat volgens de berekening ons kindje dan in maart 2016 zou worden geboren. Alleen....het mocht niet zo zijn. Afgelopen zondagochtend werd ik wakker en merkte dat ik een hoeveelheid bloed had verloren. Geschrokken maakte ik mijn man wakker en zei dat dit niet een goed teken is. De vk werd gebeld en zij gaf aan dat ik het bloedverlies een paar uur in de gaten moet houden en dan weer moet bellen. Dit heb ik gedaan. Het bloedverlies werd meer en ook verloor ik wat stolsel. De volgende ochtend ben ik naar de vk gegaan en op de echo was duidelijk te zien dat ik ons kindje had verloren. Op de echo was duidelijk te zien dat mijn lichaam de vrucht had afgestoten en zich al uit mijn lichaam had verwijderd. Wanneer ik de vrucht met het kindje ben verloren weet ik niet precies. De kans is groot dat dit tijdens het toiletbezoek is geweest en ik het onbewust heb doorgespoeld. Deze gedachten maken mij nog meer verdrietig.. misschien had ik het kunnen opvangen en begraven. Helaas is het daar nu te laat voor, gezien de echo aangaf dat mijn baarmoeder zo goed als 'schoon' is.

Mijn man en ik zullen dit kindje nooit vergeten en zal altijd in onze harten blijven. Wij zijn voornemens om beide eenzelfde tatoeage te nemen, een sterretje als symbool voor dit kleine mensje. Wat wij niet in ons gezin mochten opnemen.

Het verwerken van dit verlies zal de tijd nodig hebben..

Comments for Kindje verloren bij 9 weken zwangerschap

Click here to add your own comments

Aug 06, 2015

by: Jozette (eigenaresse Dagliefkindje)

Ik vind het zo verdrietig voor jullie. Ik leef met jullie mee....
En ook al heb je jullie kindje niet zelf kunnen begraven, jullie kunnen voor hem/haar wel een mooi gedenkplekje of een herinnering maken. Dit kindje zal in ieder geval wel voor altijd in jullie hart en in jullie gedachte blijven...
Lieve groet, Jozette

Aug 05, 2015
Bedankt
by: Anonymous

Dag Jozette,

Bedankt dat je mijn verhaal op je site hebt gezet. Helaas ben ik na mijn miskraam pas op het internet gaan kijken naar hoe verwerk ik mijn miskraam en kwam zodoende op jouw "mooie" site terecht. Helaas heb ik idd niet van te voren informatie gelezen hoe je een miskraam kan herkennen en ervoor kan zorgen dat je de foetus/kindje kan opvangen bij een toiletbezoek.Aug 05, 2015

by: Jozette (eigenaresse Dagliefkindje)

Als eerste wil ik jou en je man veel sterkte wensen....

Het maakt mij heel verdrietig als ik hoor dat jullie de foetus/ jullie kindje niet hebben kunnen opvangen. Dat is 1 van de redenen dat ik 'Dagliefkindje' heb opgericht, om mensen vooraf informatie te geven om bepaalde zaken te voorkomen.

Helaas hebben jullie niet de pagina; https://www.dag-lief-kindje.com/miskraam-herkennen.html gelezen. Voor alle lezers van jouw verhaal wil ik het onderstaande extra duidelijk maken. Het is mijn advies aan iedereen die tijdens de zwangerschap bloedverlies heeft en/of verwacht een miskraam te gaan krijgen:

Als je vermoed dat je een miskraam krijgt, let dan goed op als je naar het toilet gaat. Wees je ervan bewust hoe een miskraam eruit ziet.
Indien je bang bent de foetus tijdens een toiletbezoek te verliezen, kun je ervoor kiezen te plassen in bijvoorbeeld een schaal of een emmer. Ook kan je plassen boven een vergiet. Zo kun je altijd zien wat je hebt verloren.

Het is namelijk belangrijk dat je de foetus niet wegspoelt. Door deze op te vangen krijg je de kans om afscheid te kunnen nemen, hem/haar een plek te geven middels te begraven.

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Jouw miskraam verhaal.