Immens verdriet

by Saar
(België)

Ik heb altijd al een grote kinderwens gehad. Ik heb altijd gezegd dat ik op mijn 25e mijn eerste kindje wou. Helaas is het anders uitgedraaid. Ik ben ondertussen bijna 30 en nog steeds kinderloos.

Mijn vriend en ik proberen nu al enkele jaren zwanger te worden. Twee jaar geleden verloor ik plots mijn mama met wie ik een ongelooflijk sterke band had. Een kindje werd plots nog veel belangrijker voor mij omdat ik dan weer een duidelijk doel zou hebben in mijn leven.

Na heel wat onderzoeken bleek de kans dat het ons op natuurlijke wijze zou lukken zeer klein te zijn. We zouden deze zomer (in augustus) starten met ivf.

Plots bleek ik toch op natuurlijke wijze zwanger geraakt te zijn. Ons geluk kon niet op. Ik was immers bang voor de hormonenbehandeling die met ivf gepaard gaat. Daar zouden we alvast van gespaard blijven. Op 8 weken echo gehad en het bleek een tweeling te zijn. Dé grote droom van mijn mama. Ik was er rotsvast van overtuigd dat zij hier voor iets tussen zat. De hartjes van beide kindjes klopten zichtbaar.

Gisteren hadden we onze tweede echo op dik 12 weken. We waren er vrij gerust in. Ik dacht immers dat mijn mama wel over me zou waken. Helaas kregen we vreselijk nieuws te horen. Geen hartactiviteit meer bij beide kindjes. Gynaecologe was hier ook helemaal niet op voorbereid. Ze zei dat het zelden voor komt dat ze de hartjes zo goed zien functioneren op 8 weken en dat het dan toch fout gaat op 12 weken. Een donderslag bij heldere hemel.

Ik ben helemaal ingestort. Ik mis mijn mama meer dan ooit tevoren. Ik kan mijn tranen niet bedwingen. Ik val huilend in slaap en word huilend wakker. Ik weet met mezelf geen blijf. Volgende vrijdag worden de kindjes weggehaald.

Ondertussen voel ik me nog steeds zwanger. Mijn buik is gezwollen, ik ben misselijk, mijn borsten zijn anderhalve cup gegroeid. Heb het gevoel dat mijn lichaam me voor de gek houdt en dat moeder natuur me uitlacht in mijn gezicht.

Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Jouw miskraam verhaal.