En weer is het mis? 3x

by Debbie van Egmond
(Zoetermeer)

Tijdje geleden schreef ik De laatste Ivf. Vervolg het was niet de laatste keer. Heb een verzekering gevonden die een 4de en 5de poging vergoeden. Genaamd UMC.
Nog een keer na 2x een miskraam achter elkaar besloot ik het weer te proberen via ivf. En ja hoor werd zwanger. Ons geluk kon niet op. Toen volgde de zes weken echo, en er was duidelijk een knipperend hartje te zien. Van blijdschap heb ik gehuild.

Gisteren moesten wij naar de acht weken echo. S'ochtends kreeg ik hoofdpijn, die ik heb als ik ongesteld moet worden. Mijn man zei wacht maar af tot de echo. Heel zenuwachtig ging ik naar binnen. Toen kwam het nieuws, de baby was in week 7 gestopt met groeien en hartslag.

Het doet zoveel pijn nu drie maal achter elkaar. Alleen is het nu erger. Omdat het goed leek te gaan. En we het hartje hebben gezien. De eerste keer was er geen hartje, de tweede keer was ook geen hartje en te klein, maar week 7 was er toch hartactiviteit maar heel zwak en te klein kon 2 kanten op gaan en week 8 weer echo was het kindje dood. Maar beide keren 1ste en 2de keer bleek het niet goed en nu was er 2 weken geleden een hartje. Blijdschap heeft kort geduurd.

Toch ga ik nu voor 1 uit de vriezer en dan indien nodig nog 1 punctie. Ik ben bang nu dat het fout gaat maar als ik nu stop is het voorbij en zal ik nooit voor een 2x keer moeder mogen worden. Ook mijn leeftijd en overgewicht helpen niet mee. Ben 39 jaar. Maar ik hou toch hoop. En ben dankbaar dat ik een gezond zoontje heb. Want er zijn zoveel vrouwen kinderloos. Ik wil iedereen sterkte wensen die ooit een miskraam hebben gehad.

Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Jouw miskraam verhaal.