Een hoop die niet tot leven kwam...

by Bernice
(Rotterdam )

Hi iedereen, mijn naam is Bernice.

Vandaag 11-12-13 heb ik een miskraam gekregen.

De eerste dag van mijn laatste menstruatie was 7 september 2013. Op 22 oktober heb ik 2 testen gedaan, allebei waren zij positief. Ik kon mijn ogen niet geloven. Na een week heb ik weer een test gedaan, die was ook positief. Ik zei tegen mijn vriendje dat het dus echt waar moest zijn. Twee dagen later had ik een afspraak bij de dokter. Ik zei ik heb 3 testen gedaan en alle 3 waren zij positief. Toen zei hij gereciteerd; "nu moet je naar een verloskundige gaan".

Diezelfde dag zocht ik op internet een verloskundigenpraktijk vlak bij huis.
De assistent vroeg de eerste dag van mijn menstruatie. Ik had mijn eerste echo op 20 november. Deze dag was geen leuke dag voor mij. Ik zou 10 weken zwanger moeten zijn, maar ik was 7 weken en 3 dagen. Het ergste van die dag was dat ik kon de baby niet zien, ook niet met de interne echo.

Mijn volgende afspraak was 4 december. Ik had hoop dat deze dag een mooie zou worden. Ik zou 10 weken zwanger moeten zijn, maar nog steeds kon je de baby niet zien en het vruchtzakje was niet meer zo rond als twee weken daarvoor. Vanaf dat moment besefte ik dat ik wel een vruchtzakje had, alleen er zit geen baby in. Ik kan niet zeggen dat het minder pijnlijk is, want ik houd zoveel van dat zakje. De dag daarna 5 december, was ik naar de dokter gegaan. Ik heb hem gevraagd om mij naar het ziekenhuis te sturen, want ik kon het echt niet begrijpen. Ik had gelijk een afspraak gekregen bij een gynaecoloog. Daar had ik ook een echo, maar er zat echt geen baby in de vruchtzak.

Gisteren, 10 december had ik spreekuur met de verloskundige en zij zei dat ik kon kiezen tussen operatie, pilletjes of afwachten. Ik had gekozen voor afwachten en vandaag 11 december 2013 is dat zakje eruit geloof ik.

Ik ging wandelen buiten. Opeens begon mijn vriendin te schreeuwen; "Bernice je bloed!" Het was ongeveer 15.00 uur, maar vanaf die tijd tot 21.30 uur bloede ik veel. Gelukkig heb ik geen koorts gehad en ik had mijn gynaecoloog 2 X gesproken aan de telefoon.

Maar wat belangrijk is om jullie te vertellen; wanneer een klompje naar buiten komt, is het niet altijd het vruchtzakje. Ik had 4 x klompen van 3 cm en een paar kleintjes. De vijfde keer was het het vruchtje, deze was 6 cm.

Ik laat mijn verhaal tot hier. Ik wou echt mijn verhaaltje kwijt. Bedankt voor het lezen en wie vragen heeft mag deze altijd aan mij stellen.

Sterkte iedereen!
BW


Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Jouw miskraam verhaal.