Een engeltje uit de hemel

Na de geboorte van ons eerste kindje wilden we nog graag een tweede. Ik werd zwanger en we vertelden het al snel aan de naaste familie. Alles was goed gegaan de eerste keer, dus de tweede keer zou dat toch ook wel het geval zijn. Helaas, ik had meer krampen dan gewoonlijk en op een avond heel sterke krampen, daarna twee weken niks meer. Ik stak die krampen op baarmoeder groeikrampen, tot ik opeens bloedingen kreeg. De echo was duidelijk: ik was 6 weken zwanger, maar de embryo was op vier weken al gestopt met groeien. Nu had ik dus een miskraam.
De eerste uren en dagen waren vol van verdriet; het spookte maar door mijn hoofd: waarom, waarom, waarom! Maar stilaan begon ik te begrijpen wat er ongeveer twee weken daarvoor was gebeurd. Ik was op een dag bezig geweest mijn zoontje aan te kleden tot ik plotseling besefte dat er nog iemand in de kamer was. Ik draaide me om en zag een klein meisje dat me met bedroefde ogen aankeek. Ik zei: "hallo" in gedachten tegen haar en toen keek ze weg en was plots helemaal verdwenen. Ik herinner me dat ik me spontaan naar mijn zoontje omdraaide en zei: "Dat was je zusje!". Nu zijn dergelijke gebeurtenissen mij niet helemaal vreemd, dus ik vertelde mezelf dat mijn kindje een meisje ging zijn en dat ze 'dag' was komen zeggen. Pas na de miskraam besefte ik dat ze eigenlijk 'vaarwel' kwam zeggen.
Vanaf het moment dat ik tot dit besef kwam, is het beter met mij gegaan en kan ik de miskraam een plaats geven. De verschijning heeft mij enorm veel steun gegeven. Er was ergens een meisje die mij als moeder wou, en het even erg vond dat het niet mogelijk was, wellicht zuiver om biologische redenen.
Nu heb ik ondertussen een dochtertje, die helemaal niet lijkt op het kindje dat ik gezien heb. Ik ben hartstikke blij met mijn twee kindjes, en wil ook geen derde meer. Maar ik denk nog heel regelmatig aan dat andere meisje. Misschien, als ik toch nog een kindje wou, dan zou ik haar een kans kunnen geven om bij mij te komen? Of misschien werkt het helemaal zo niet? Ik heb besloten dat het goed is zo, en koester dat ene moment dat ik mijn engeltje heb mogen zien als een van de mooiste gebeurtenissen uit mijn leven.

Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Jouw miskraam verhaal.