De laatste ivf

by Debbie van Egmond
(Zoetermeer Nederland)

Jaren waren we bezig, ziekenhuis in en uit. Eerst IUI, operatie ondergaan omdat mijn eileiders te smal waren. Na 3x IUI werden we doorverwezen naar IVF, omdat het nooit zou lukken op de natuurlijke manier. De eerste en tweede ivf mislukte. We hadden altijd de pech 4 of 5 follikels wat ze vonden, een eicel terug geplaatst en de rest ging dood voor het invriezen. Totdat wij bij de laatste poging, toen ik er niet meer in geloofde zwanger raakte van onze zoon Jaden. Alles ging goed vanaf het begin tot nu. Jaden is nu een gezonde peuter van 2 jaar.

Dus besloten we al gauw toen Jaden een half jaar was ons op te geven voor ivf. De eerste poging van ivf werd een miskraam. Met 5 weken was het gestopt met groeien. Op de eerste echo met 6 weken was er geen hartslag en ik besloot met een pil de wee├źn op te wekken. Wat een pijn, deed dat. Heb het niet gezien en geen afscheid ervan genomen.
Weer hadden we niks in de vriezer. En besloten we meteen door te gaan met poging 2. Dit sloeg ook niet aan en voor het eerst had ik een cryo. Ook dit werd niks en al snel kwam eind oktober de laatste ivf. Op 11 november mochten we testen, we waren dol gelukkig want weer was ik zwanger in de laatste poging. Echter van korte duur. De eerste echo, konden ze niks zien omdat het vruchtje te ver lag, dus zou aan de techniek kunnen liggen of het zou mis zijn. Vorige week moesten wij terug met week 7. Het vruchtje liep een week achter maar er was een hartslag. Kreeg te horen kans op 9 op de 10 haalt het niet. Maar hoe klein ook, er was hoop. Gisteren weer terug voor de echo, en onze baby bleek vorige week te zijn overleden. Meteen na de echo op maandag tot dinsdag ochtend. Ook was het te klein en niet meer gegroeid met 4,5 millimeter.

Ook al moest ik rekening houden met het slechte nieuws, had toch hoop. Nu wachten wij op de miskraam. Want curettage daar wacht ik nog liever mee en met de pil het opwekken deed mij de vorige keer zoveel pijn en bloedingen dat ik dat liever ook niet wil. En het besef dat er geen tweede kindje meer komt. Ik ben blij en dankbaar met onze wonder. Maar had hem graag een broertje of zusje gegeven dat zit er niet in.

Ik las de verhalen van anderen, en ben blij dat ik deze website heb gevonden. Hier vind ik steun en zie mooie afscheid sieraden.

Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Jouw miskraam verhaal.