Dag kleine lieve kindjes!

by Anneke
(Nederland)

Ik zat te zoeken op google of er ergens lotgenotencontact mogelijk is en toen kwam ik deze site tegen.
Ik ben Anneke en ben 23jr. Ik heb vorig jaar 2 miskramen gehad in een half jaar. De eerste met 8 weken en de 2e met 11 weken. De eerste is het waarschijnlijk al na een paar weken gestopt met groeien. Bij de 2e miskraam heb ik het hartje zien kloppen en leek alles prima te gaan maar op een dag had ik toch ineens weer bloedverlies en was het weer mis. Die miskraam was heel heftig. Ik heb enorm bloedverlies gehad en vreselijke pijn. En het verdriet was nog grote dan bij de eerste keer. Ik vond het zo moeilijk om de kindjes 'los te laten'.
Ik kreeg weinig begrip van mijn omgeving. Ja de eerste weken wel, maar daarna moet het maar uit zijn met je verdriet. Maar zo werkt het niet. Dan begint het pas. Ik heb nachtenlang liggen huilen in mijn bed. En dan die opmerkingen van 'ach je bent nog zo jong, je kunt er nog wel 10 krijgen' en 'volgende keer gaat het vast goed'. Kwaad kan ik erom worden!! Wat heb ik eraan dat ik misschien nog gezonde kinderen kan krijgen... daarmee krijg ik m'n 2 kleintjes niet terug.
Wat ik ook zo moeilijk vind is dat je nergens heen kunt als je verdrietig bent. Er is geen graf of wat ook waar je heen kunt.
Een paar maanden na mijn 2e miskraam werd mijn beste vriendin zwanger. Ik gun het haar wel maar ik kan er moeilijk mee omgaan. Als ze het over haar zwangerschap heeft krijg ik de neiging om mijn oren dicht te stoppen. Het haalt zoveel verdriet weer omhoog! Waarom zij wel en ik niet?? denk ik dan. De laatste weken word haar buikje steeds meer zichtbaar en ik heb er zo'n moeite mee.
Gelukkig heb ik ook een gezond zoontje van 2 jaar. Die brengt mij veel troost. Ik probeer te genieten van elk mooi moment met hem.
Wat heerlijk om mijn verhaal eens van me af te kunnen schrijven!

Lieve kleine vlindertjes, mama vergeet jullie nooit en houdt zoveel van jullie!!

Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Jouw miskraam verhaal.