2 miskramen dochtertje te vroeg en weer een miskraam.

by Linda
(Delft)

Hallo,

Ik ben Linda, ben nu 23 jaar en ben getrouwd met de man waar ik dit allemaal mee heb mee gemaakt.

Ik kreeg mijn eerste miskraam toen ik nog net geen 18 was. We gingen voor de eerste echo naar de Verloskundige. Daar bleek dat het kindje niet leefde. Vrij snel na deze conclusie een miskraam gehad.
Precies een jaar later bleek ik weer zwanger te zijn. Weer naar de VK met goede moed! En ja hoor het leefde !! Helemaal blij dat wij in verwachting waren. Dit ging goed tot wij met 13 weken nog een echo kregen. Wij gingen er met volle moed heen en toen bleek dus dat het kindje alweer was overleden... terwijl we de week ervoor nog met volle moed weg gestuurd werden. Ik heb erg veel gezeik gehad met mijn verloskundige deze 2 miskramen. Omdat ikzelf mijn lichaam heel goed ken wist ik bij de 2e keer dat er iets niet goed zat. En hun elke keer weer zeggen; "het gaat goed niks aan de hand etc, etc, je kent het wel" ;) Ze geven de schuld aan de hormonen en de 'bekkenpijn'. Na deze echo kreeg ik de keuze voor een curettage of wachten tot het eruit zou komen. Aangezien het al een poosje dood in mijn buik bleef had ik zoiets van haal 't er maar gewoon uit ik wil er vanaf!
Zo kwam ik in het ziekenhuis terecht... Ik kreeg maandagochtend een curettage. Ik ging er heel paniekerig in en kwam er ook heeeeel erg over mijn toeren weer uit... Ik had het gevoel alsof ik zou ontploffen.
Die dagen erna weinig bloed verloren en heel erg last van mijn buik gehad...en kreeg steeds 's avonds koorts.
Ik het ZH gebeld dat we eraan kwamen, er was iets niet goed. Toen maakten ze een echo en bleek dat er nog 'resten' zaten...fijn dacht ik. Dus kreeg nog een curettage en Antibiotica tegen infecties.

Na dit allemaal te hebben mee gemaakt werd ik na een jaar weer zwanger!! Vanaf het begin zei ik al dit gaat niet goed. En... dat bleek . Met 30 weken ging ik steeds meer vocht verliezen. Volgens de VK was dit gewoon (dezelfde VK als de keren ervoor..) Ik ging ZH in en ZH uit en dat bleef maar door gaan. Ik had weeën en had het gevoel dat het weer mis ging. Echo na echo en in het ZH vaak zo een buikband ( ben de naam kwijt...) naar het hartje geluisterd en bloeddruk gemeten. En steeds kwam er niks uit ... tot zo 34 weken. Toen moest ik het rustiger aan gaan doen. Dit deed ik, maar zonder effect. Met 35 weken kwam ik in het ZH te liggen en had ik continu harde buiken en weeën. Met 35 weken en 5 dagen braken mijn vliezen 's nachts en met precies 36 weken werd mijn dochtertje geboren. Tijdens de bevalling ging het niet zoals ik had verwacht en bleef mijn moederkoek vast zitten. Dit hebben ze in de O.K. eruit moeten halen. Hier kwamen ze erachter dat ik een hartvormige baarmoeder heb. Ik was dit vergeten tot mijn volgende zwangerschap (zie volgende paragraaf). Mijn dochtertje heeft een maand op de neonatologie afdeling gelegen, want ze kon haar temperatuur niet goed controleren en haar saturatie was niet goed. Ook bleek zij een gaatje in der hartje te hebben. Zij is nu bijna 2 jaar in november en het gaat gelukkig hartstikke goed met haar. Het gaatje in der hart is dicht... en ze loopt en kletst een partij af!

Nu was ik 1 juli voor het laatst ongesteld geworden en nog geen 2 weken later had ik de Morningafterpil gebruikt. Op 1 augustus had ik zoiets van ik voel het nog helemaal niet opkomen, maar aangezien we op vakantie waren had ik zoiets van ik wacht wel tot we thuis zijn met een test doen. Toen we 2 weken later thuis aankwamen bleek dat onze kat was overleden, was van de flat af gevallen omdat ze door een raampje was geklommen. Dus dat zat al tegen. De volgende ochtend vertelde ik een vriendin dat ik maandag een test moest halen, toen zij mij vertelde dat ze er nog 1 had liggen en dat ik die wel mocht gebruiken. Dus op zondag de test gedaan en toen kwam er een heeeeel licht streepje tevoorschijn. nu zei mijn dokter een streepje is een streepje gefeliciteerd!
Aangezien ik wist dat ik de Morning-afterpil had geslikt wist ik dat er iets mis moest zijn gegaan, maar mijn dokter zei van niet. Met gemengde gevoelens de VK gebeld voor een afspraak voor een eerste echo. Nou die hebben we nooit gehaald ... 10 september zouden we erheen moeten, maar op 2 sept ging het mis :( Ik weer over mijn toeren en mijn man is naar huis gekomen om voor ons dochtertje te zorgen aangezien ik giga last van mijn buik had. Ik ving een hoop bloed op in maandverband en dus ook het kindje ... Ik weet dat dit even vies gaat klinken (alvast sorry!!), maar ik ging mij verschonen en toen zag ik het liggen ... Het was echt gewoon al 2 a 2,5 cm groot !! Lijkt mij dan sterk dat het van na de Morning-afterpil is toch en dat het dus al ouder had moeten wezen dan 8 weken ?? Er gaat zo veel door mij hen op het moment! Allereerst had het me super leuk geleken voor me dochtertje, want dat zou een super grote zus zijn. Maar... als ik dan denk aan hoe groot het al was, dan denk ik ben ik wel ongesteld geweest 1 juli ... en was het normaal en voelde ik echt niks ?! enz enz enz er gaat nu zoooo veel door me hoofd...
En ook schoot ineens mij weer te binnen dat toen ik in de OK lag er tegen mij is gezegd dat ik een hartvormige baarmoeder heb. Dus... nu ga ik mijn volgende zwangerschap echt gewoon plannen en ervoor al langs bij de gynaecoloog voor steun en begeleiding, want ik kan er gewoon niet nog meer bij hebben... 3 miskramen nu en een te vroeg geboren kindje, dat word mij gewoon te veel.

We gaan mij nu eens laten onderzoeken ervoor en vragen hoe ik minder kans heb op een miskraam en vroeggeboorte. Want ook al is mijn dochtertje maar 6 weken te vroeg geboren, het leek die hele maand alsof het 3 jaar duurde. Het was zooo heftig allemaal in het ZH en zelfs thuis nog een poosje. Nu gelukkig niet meer !!

Nou, dit lucht wel een beetje op. Ik zal geheid nog wel dingen zijn vergeten, maar goed, vind dit al erg lang en ik ben niet eens zo een prater.

Voor iedereen die op deze site zit; succes sterkte gecondoleerd etc etc etc !! En... misschien herkennen jullie jezelf een beetje in mijn verhaal Tegen diegene zeg ik; "KOP OP, het komt goed!!!"

Groetjes!

Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Jouw miskraam verhaal.