10 kleine vingertjes en teentjes

Ik ben 34 jaar en een trotse moeder van een zoontje van 19 maanden. Na jaren van hopeloos zwanger proberen te worden, hebben we hem uiteindelijk in ons leven mogen verwelkomen via een ICSI behandeling. Kortgeleden vond er een groot wonder plaats. Ik bleek zwanger, gewoon via de natuurlijke weg. Bij 8 weken zagen we op de echo een stevig kloppend hartje. Ik voelde mij goed, had eigenlijk nergens last van. Bij de echo waarop ik bijna 11 weken zwanger zou zijn, konden wij echter meteen zien dat er iets mis was. Nog voor de echoscopiste iets zei, hing de zwaarte van de boodschap al in de lucht. Er was geen hartje meer te zien. Het kindje lag doodstil. Toen ze het opmat was het zo groot als een kindje van 9,5 week oud. Het was dus al 1,5 week geleden overleden, en ik had niets gemerkt. Geen krampen, geen bloedverlies. Ik had me gewoon zwanger gevoeld. Het koste mijn lijf en geest enkele dagen om dit nieuws te accepteren. Blijkbaar wilde dit kindje niet zomaar bij ons weg. Ik droomde dat ons kindje werd geboren, hoe het zou zijn geweest als mijn zwangerschap door was gegaan. Maar ik moest wel afscheid gaan nemen. Deze site heeft me daar erg bij geholpen.
Op de dag dat ik de pillen om de wee├źn op te wekken innam, heb ik ons kindje verteld dat ik hem of haar los ga laten, maar dat ik niet zal vergeten. 's Avonds laat werd hij of zij geboren, helemaal intact, na het breken van mijn vliezen lag het daar ineens. We hebben ons kindje nog kunnen bewonderen. Het had twee ogen, een mondje, neusgaatjes, het begin van oren, armen en benen. Aan elke hand zaten 5 vingertjes en aan elke voet 5 tenen. Ik begreep niet waarom het niet zo had mogen zijn, maar antwoord daarop zal ik nooit krijgen.
De dag erop hebben we hem of haar begraven in de tuin. Met een briefje erbij van twee intens verdrietige, maar inmiddels ook hoopvolle ouders.
Dag lief kindje van me, ik laat je los maar vergeet je niet.

Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Jouw miskraam verhaal.